Ebben az esetben fizetett táppénzre mehetsz, akkor is ha nincs semmi bajod, semmilyen betegséged!

Táppénz betegség nélkül! – Így lehetséges!Kaphatunk-e betegség nélkül táppénzt? Lehet, hogy hihetetlen, de napjainkban nagyon sokan végeztetnek...
loading...
Táppénz betegség nélkül! – Így lehetséges!Kaphatunk-e betegség nélkül táppénzt?
Lehet, hogy hihetetlen, de napjainkban nagyon sokan végeztetnek kisebb vagy nagyobb plasztikai műtétet magukon, még az ismerőseink között is előfordulhat ilyen eset. Nemcsak a hölgyek körében közkedveltek a különböző a szépészeti eljárások, hanem már a férfiak körében is egyre népszerűbb. A statisztikák szerint a mellplasztika a leggyakoribb szépészeti beavatkozás, de ezt szorosan követik az arc bizonyos részeinek (pl. orr, száj) megváltoztatására szolgáló műtétek, és végül, de nem utolsó sorban a súlyfölösleggel küzdőket érintő „zsírleszívás”.
Horváth Zsolt, munkaügyi szakértőtől ké�l kérdezte egy hölgy, aki orrplasztikai műtétre készült, hogy jogosult lesz-e táppénzre? Ugyanis a műtétet végző orvos tájékoztatta, hogy  a beavatkozás kék foltokkal és duzzanattal fog járni,így  várhatóan 1-2 hétig, mely esztétikailag nem lesz túl szép a látvány, ezért annak ellenére, hogy a munkáját teljes mértékben el tudná látni, a lábadozás időszakában nem szeretne dolgozni az érintett hölgy, pláné nem szeretne emberek közé menni, ezért inkább betegszabadságra/táppénzre menne.
Ilyen esetben az érintett személy  mire jogosult?
A szakértő szerint a szabályok egyértelműen kimondják, hogy betegszabadság csak betegség miatti keresőképtelenségre jár.  Táppénzre is csak az mehet, aki keresőképtelen. Csak az számít keresőképtelennek, a törvény szerint, aki betegsége miatt nem tudja ellátni a munkáját, így tehát elmondható, hogy a kérdező hölgy a törvény szerint betegszabadságra/táppénzre nem mehet el, mert  nem beteg!
Akkor milyen megoldás létezik: marad a szabadság, vagy mégis jöhet a táppénz?
A munkáltatóval egyeztetve szabadságot, esetleg fizetés nélküli szabadságot mindenkinek jogában áll kérni.
De az orvos  feladata a keresőképtelenség elbírálása, arról csak az orvos dönthet, ezért tulajdonképpen  minden nehézség nélkül be tudja szerezni a néhány napra a munkavállalók többsége, vagy akár 1-2 hétre a keresőképtelenségről szóló igazolást.
A szakértő szerint , távol áll tőle, hogy bárkit meggyanúsítson, de úgy gondolja, hogy keresőképtelen állományba vegyék az ilyen kéréssel hozzájuk fordulókat, a háziorvosok nagy része meggyőzhető még betegség nélkül is. Ugyanis a duzzanat nemcsak esztétikailag lesz hátrányára a munkavállalónak, de fájdalmai is lehetnek a beavatkozás után, mindenképpen ajánlott kímélnie magát. A fentiek fényében a szakértő véleménye szerint, természetesen rövidebb időre a keresőképtelenséggel és az ellátásokkal kapcsolatos kiskapukat szinte minden munkavállaló ki tudja használni, azért, hogy  ne kelljen rendes vagy éppenséggel  rendkívüli szabadságot igénybe vennie.
Ebben az esetben fizetett táppénzre mehetsz, akkor is ha nincs semmi bajod, semmilyen betegséged! Ebben az esetben fizetett táppénzre mehetsz, akkor is ha nincs semmi bajod, semmilyen betegséged! Reviewed by Admin on május 24, 2017 Rating: 5
Üzemeltető: Blogger.